Apotheek

De apotheek verstrekt (op recept) geneesmiddelen aan mensen die dit nodig hebben. Er wordt hierbij uitgelegd hoe het geneesmiddel werkt, hoe het gebruikt dient te worden en hoe het moet worden bewaard. De apotheek controleert of u het voorgeschreven geneesmiddel veilig kunt gebruiken bij eventuele andere medicijnen of bij eventuele andere aandoeningen. Indien nodig wordt dit met de voorschrijvend arts overlegd. De apotheek signaleert bijwerkingen en koppelt deze terug naar de arts. In de spreekkamer van de apotheek of bij u thuis kunnen medicatiegesprekken worden gehouden.

Voor een goede werking van medicijnen is het belangrijk dat ze elke dag in de juiste hoeveelheid worden ingenomen. Wanneer u meerdere geneesmiddelen gebruikt kan het voorkomen dat u het overzicht niet meer heeft. Het gevaar kan ontstaan dat geneesmiddelen niet of juist dubbel worden ingenomen. De apotheek kan dit helpen voorkomen door de geneesmiddelen voor elk tijdstip apart te verpakken. Voor ieder tijdstip dat er geneesmiddelen worden ingenomen is er een apart zakje. Op het zakje staat de naam en de omschrijving van de tablet en de datum en tijdstip van het slikmoment. Dit verkleint de kans dat tabletten vergeten worden of dubbel ingenomen worden. Alle zakjes zitten aan elkaar vast en vormen de Farmarol®.

Indien gewenst kan de medicatie bij u thuis worden bezorgd. Oude geneesmiddelen of geneesmiddelen die u niet meer gebruikt kunnen door de apotheek worden vernietigd. De apotheek heeft contracten met de zorgverzekeraars. Wanneer er machtigingen nodig zijn voor vergoedingen regelt de apotheek dit voor u. De apotheek kan u ook adviseren bij het kiezen van zelfzorgartikelen, verbandmiddelen en incontinentiemateriaal.

De apotheek probeert u de zorg rondom de medicatie zo veel mogelijk uit handen te nemen. Wij kunnen zorgen voor een vast aanspreekpunt in de apotheek. Er is een goede samenwerking met het transmurale team en de thuiszorgorganisatie. Verder werkt de apotheek samen met andere zorgverleners. Er worden uitsluitend gegevens uitgewisseld op uw verzoek.
Wij kunnen u ondersteunen tijdens het thuis gebruiken van geneesmiddelen tegen kanker. Zo kunt u denken aan het uitleggen van de kuurschema’s en het controleren en aanpassen van de doseringen op uw lengte en gewicht. Ook geeft de apotheek advies met betrekking tot het omgaan met uitscheidingsproducten van deze geneesmiddelen.
Verder kan de apotheek een belangrijke rol spelen bij pijnbestrijding. Zowel tijdens als na kanker kan de apotheek u adviseren over onder andere ondervoeding, huidverzorging, mondverzorging, het vermalen van medicijnen en laxeermiddelen.

Anja Boxman, Locatiemanager Apotheek Hoogland
0184412036
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.apotheekhoogland.nl