Oefentherapie Cesar

Oefentherapie Cesar is een paramedische behandelmethode, gespecialiseerd in houding en beweging. Oefentherapeuten richten zich op het verbeteren van de individuele houdings- en bewegingsgewoonten. Daarbij staan u en uw eigen mogelijkheden centraal.

Als het lichaam verkeerd wordt gebruikt of belast – al dan niet ten gevolge van kanker – ontstaat een sterk verhoogde kans op klachten aan het bewegingsapparaat. Oefentherapie Cesar kan dan uitkomst bieden.

Oefentherapeuten Cesar kijken naar de verbanden tussen klacht, lichaamshouding en bewegingsgewoontes en stellen voor u een individueel behandelprogramma samen. U krijgt inzicht in de reactie van uw lichaam op pijn, (over)belasting en spanningen.

De meest voorkomende klachten waarmee mensen bij een oefentherapeut komen zijn nek-, schouder- en rugpijn. Maar ook voor bijvoorbeeld arbeidsrelevante- (Bedrijfsoefentherapie), spanning gerelateerde- en ademhalingsklachten kan men bij de oefentherapeut Cesar terecht.

Mensen met verhoogde kans op problemen aan het bewegingsapparaat zoals bijvoorbeeld tijdens en na kanker en mensen die zware lichamelijke arbeid verrichten of vaak dezelfde bewegingen uitvoeren kunnen preventief aan de slag met gerichte adviezen en oefeningen.

De eerste stappen in een behandeling zijn een intakegesprek en een onderzoek. De oefentherapeut gaat na waar de Klachten vandaan komen. Wat zijn de dagelijkse bezigheden? Welke beweging of houding veroorzaakt de pijn? Samen met de therapeut wordt gekeken naar de houding en de dagelijkse bewegingen.

Door middel van oefeningen wordt men zich bewust van de houding en manier van bewegen en wordt hierin verandering aangebracht. Daarnaast zijn er oefeningen om de pijn te verminderen, te ontspannen en om bepaalde spieren te versterken. Allemaal toegespitst op de persoonlijke situatie zoals hobby, werk en sport.

De kracht van oefentherapie Cesar is dat men leert herhaling van klachten te voorkomen. Dagelijkse oefeningen zorgen ervoor dat men het lichaam leert kennen en begrijpen en dat de houding verbetert. Uiteindelijk bent u in staat om zelf te zien, te voelen en te oordelen of de houding en bewegingen juist zijn. Oude gewoonten worden herkend en u wordt 'eigen therapeut'.

U kunt door de huisarts of door een medisch specialist worden doorverwezen. Maar men kan zich ook zonder verwijzing bij de Oefentherapeut Cesar aanmelden. De behandelingen vallen binnen het aanvullende pakket van de ziektekostenverzekering.

Claudia van Genderen
0184411279
0653427853
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.cesaroefentherapie.nl